Home Nieuws Het belang van het inschakelen van een pensioenadviseur.

Het belang van het inschakelen van een pensioenadviseur.

by Jeroen Boers

Waarom zou u als werkgever een pensioenadviseur inschakelen?

Een MKB-bedrijf heeft vaak te maken met talloze uitdagingen, waaronder het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers. Een belangrijk aspect hiervan is een pensioenregeling die kan worden aangeboden. Een goede pensioenregeling kan namelijk bijdragen aan een hogere tevredenheid en motivatie van werknemers en daarmee ook aan een hogere productiviteit.

Echter, het kiezen van een geschikte pensioenregeling is niet eenvoudig. Hier komt de rol van een pensioenadviseur om de hoek kijken. Een pensioenadviseur heeft de expertise om de verschillende pensioenmogelijkheden te analyseren en te bepalen welke het beste aansluit bij de specifieke situatie en wensen van het MKB-bedrijf. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals de leeftijd van de werknemers, het salarisniveau, de gewenste pensioenuitkering en het budget van het bedrijf.

Bovendien, door de veranderingen in de pensioenwetgeving, is het voor MKB-bedrijven steeds lastiger om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en veranderingen. Een vakbekwame pensioenadviseur is hiervan altijd op de hoogte en kan het MKB-bedrijf informeren en ondersteunen bij de noodzakelijke aanpassingen.

Verdere voordelen van het inschakelen van een pensioendeskundig adviseur zijn:

  1. Kostenbesparing: Een pensioenadviseur kan het MKB-bedrijf helpen om de pensioenkosten zo laag mogelijk te houden, door te gunstiger tarieven te onderhandelen met pensioenuitvoerders en door te kijken naar alternatieve oplossingen.
  2. Voldoen aan actuele wetgeving: Een pensioenadviseur zorgt ervoor dat het MKB-bedrijf aan de wet- en regelgeving rond pensioenen blijft voldoen en voorkomt hiermee mogelijke risico’s op boetes of andere sancties.
  3. Flexibiliteit: Een pensioenadviseur kan het MKB-bedrijf helpen om een flexibele pensioenregeling op te zetten, die zich aanpast aan veranderingen in de organisatie en de wensen van de werknemers.
  4. Zekerheid: Door het inschakelen van een pensioenadviseur, kan het MKB-bedrijf de zekerheid hebben dat de pensioenregeling op een deskundige manier is opgezet en beheerd. Dit geeft rust, vertrouwen en ontzorging bij het MKB-bedrijf en de werknemers.

Kortom, door het inschakelen van een pensioenadviseur, krijgt een MKB-bedrijf de zekerheid dat de pensioenregeling optimaal is afgestemd op de specifieke situatie en wensen van het bedrijf. Het biedt het MKB-bedrijf dan ook veel voordelen, waaronder kostenbesparing, legaliteit, flexibiliteit en zekerheid. Hierdoor kan het MKB-bedrijf zich richten op haar corebusiness en tegelijkertijd werknemers aantrekken en behouden. Een pensioenadviseur inschakelen bij het opzetten en beheren van de pensioenregeling is dan eigenlijk ook een must!

Als ervaren pensioenadviseurs willen wij u hiermee graag ondersteunen. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op.

Jeroen Boers, directeur & consultant