Home Nieuws Nieuw meld- en informatiepunt geenpensioen.nl

Nieuw meld- en informatiepunt geenpensioen.nl

by Jeroen Boers

SER start meld- en informatiepunt geenpensioen.nl

De SER heeft op verzoek van de Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars het meld- en informatiepunt geenpensioen.nl opgericht. De website maakt deel uit van het in juni 2020 door deze organisaties gepresenteerde ‘Aanvalsplan witte vlek pensioenen’.

Eén op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. Een aanvullend pensioen, bovenop de AOW, is volgens de SER belangrijk om te voorkomen dat mensen er na hun pensionering financieel op achteruit gaan. Met dit nieuwe meld- en informatiepunt willen eerdergenoemde partijen het voor werkgevers eenvoudiger maken om tot een pensioenregeling te komen en bevorderen dat zoveel mogelijk werknemers pensioen opbouwen. Daarnaast wil geenpensioen.nl zicht krijgen op bedrijven en sectoren die geen pensioenregeling hebben voor hun werknemers, en de redenen daarvoor.

Stappenplan

Geenpensioen.nl biedt een Stappenplan voor werkgevers die aan de slag willen met een pensioenregeling. Dit Stappenplan is opgesteld door de Stichting van de Arbeid. Daarnaast is er informatie voor werknemers die nu geen pensioen opbouwen en daarover met hun werkgever in gesprek willen. Bovendien kunnen werkgevers en werknemers via deze website een melding doen over het ontbreken van een pensioenregeling bij hun bedrijf zodat er beter zicht komt waar en waarom er geen pensioenregeling is.

Advies

Bent u werkgever, heeft u geen pensioenregeling voor uw medewerkers maar wilt u dit wel regelen? Wij kunnen u helpen. Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren.

Bron: InFinance, 12 oktober 2021

Jeroen Boers, directeur & consultant, lid van de PensioenOrde (Beroepsorganisatie van pensioendeskundigen)