Home Nieuws Achmea stopt met verzekerde pensioenregelingen

Achmea stopt met verzekerde pensioenregelingen

by Jeroen Boers

Interpolis, Centraal Beheer en Avero (allemaal merken van Achmea) hebben afgelopen jaar besloten om te stoppen met verzekerde pensioenregelingen.

Aflopende contracten, zowel collectief als individueel, worden niet verlengd. Als alternatief wordt het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF) aangeboden. Opgebouwde pensioenen blijven wel achter bij Achmea.

Alternatieven voor Centraal Beheer APF

Het kan goed zijn dat u om bepaalde redenen niet bij het APF wil verlengen of dat u daar niet terecht kunt (bijvoorbeeld omdat u DGA bent). Of dat u het aanbod van het APF wil vergelijken met andere aanbieders. Wij kennen de markt en kunnen beoordelen of het verstandig is om over te stappen naar een andere uitvoerder. Al vanaf € 550,- (ex. BTW) kunnen wij u in een korte marktscan laten zien hoe het aanbod zich verhoudt tot andere aanbieders.

Collectieve waardeoverdracht mogelijk

Als u besluit over te stappen naar een andere uitvoerder, dan heeft u de mogelijkheid om de elders opgebouwde pensioenen collectief over te dragen aan de nieuwe uitvoerder. Maar hoe beoordeelt u nu of dat verstandig is?

Wij kunnen u in heldere taal informeren waarom u dit wel of juist niet zou moeten overwegen.

De DGA moet ook ergens heen met zijn pensioen

Als DGA heeft u een bijzondere positie: u bent niet alleen directeur-eigenaar, maar ook werknemer. Als u al uw eigen pensioenregeling bij Centraal Beheer Achmea heeft, dan krijgt u geen voorstel van het APF als uw contract afloopt. Omdat u als DGA niet onder de PensioenWet valt, kan een APF uw pensioenregeling niet uitvoeren. U zult dan op zoek moeten naar een alternatief.

Wij kunnen u helpen om ook uw eigen pensioen weer op de rit te krijgen. Maar zorg er wel voor dat u tijdig actie onderneemt, want als u na afloop van het contract nog geen alternatief heeft, dan bent u niet verzekerd voor uw nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidsrisico.

Interesse?

Wij helpen u graag met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel onderhoud van uw regeling. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Jeroen Boers, directeur & consultant, lid van de PensioenOrde