Home Nieuws Schaalvergroting advieskantoren leidt tot afname persoonlijk contact

Schaalvergroting advieskantoren leidt tot afname persoonlijk contact

by Jeroen Boers

Als gevolg van overnames in de verzekerings- en pensioenadvies sector, worden advieskantoren steeds groter. Dit gaat gepaard met verdere digitalisering en automatisering. Maar dit leidt ook tot een verarming van het persoonlijke contact.

Om kosten te besparen kiezen grote advieskantoren ervoor om verdergaand te automatiseren. Dit merkt u als u wordt doorverwezen naar de website, het telefonisch contact gaat via een keuze-menu en callcentra vangen telefoontjes op. De persoon met verstand van zaken wordt afgeschermd. Hierdoor lijkt het er meer op dat de interne procesvoering belangrijker is geworden dan de kwaliteit van de dienstverlening. Daardoor mist u als klant de binding met de dienstverlener en wordt de afstand tussen u en de pensioenadviseur steeds groter.

Grote fusies en overnames hebben de laatste jaren tot schaalvergroting geleid. Een paar recente voorbeelden zijn:

  •     overname door Aon van IAK, Meeùs en Unirobe in 2017
  •     overname van MultiSafe door Sucsez Groep in juli 2018 (zie dit bericht)

Wij zijn een gespecialiseerd en klein adviesbedrijf op het gebied van pensioen en inkomensvoorzieningen (collectief en individueel). Wij kennen iedere klant en weten wat daar speelt. Daarom kunnen wij ook snel inspelen op veranderingen binnen uw bedrijf en daarvoor passende oplossingen aanbieden.

Onze dienstverlening richt zich op het kleinere MKB; hierbij moet u denken aan werkgevers met een personeelsbestand tot ca. 50 werknemers in diverse sectoren.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Jeroen Boers, directeur & consultant